آیا مدام احساس گلو درد دارد ؟ آیا با عفونت مکرر گلو و گوش میانی مواجه می شوید ؟ آیا به هنگام بلع و نوشیدن دردی را در انتهای گلو خود احساس می کنید ؟ در صورتی که عملکرد لوزه دچار اختلال شود ، ممکن است شما نیز به این دسته از مشکلات نیز مبتلا شوید. با مراجعه به دکتر محسن رشیدی ، جراح و متخصص گوش و حلق و بینی خوب در زاهدان ، و در صورت تشخیص وجود این عارضه ،می توانید تا در اولین فرصت تحت جراحی لوزه در زاهدان قرار گیرید تا تمامی اختلالات و مشکلات ناشی از این عارضه در شما بهبود یابد.
لوزه در کدام قسمت از گلو قرار گرفته است ؟
بهتر است بدانید که لوزه ها از بافت های لنفاوی تشکیل شده اند ، که در انتهای مجاری تنفسی و بالای حلق قرار دارند. نام دیگر این عضو ادنوئید است ، که عضوی از سیستم ایمنی بدن بوده و وظیفه دفع و مبارزه با باکتری های و ویروس ها را دارد. در واقع با قرار گیری لوزه در محل عبور غذا ، از ورود هر گونه میکروب و باکتری و عوامل بیماری زا به داخل بدن خودداری می کند.
نکته : با توجه به ابتلا بیشتر کودکان نسب به بزرگسالان ، به عفونت های لوزه ، جراحی لوزه در زاهدان ، در افراد در سنین پایین بسیار شایع تر می باشد.
انواع عفونت های لوزه
ویروسی
اگر به عفونت هایی از نوع ویروسی مبتلا شده اید ، علائم شما تب بالا ، سرفه های بسیار شدید و احساس سوزش و ضعف نیز خواهد بود. به طور معمول سرما خوردگی هایی که با این علائم همراه باشند از نوع ویروسی هستند ، که با مصرف دارو و بدون نیاز به جراحی لوزه با تهاجم بالا بهبود خواهد یافت.
باکتریایی
مدت زمان ابتلای افراد به نوع باکتریایی بسیار بیشتر از نوع ویروسی خواهد بود. همچنین بهتر است بدانید که این عارضه با مصرف دارو بهبود نیافته ، بلکه می تواند به مرور تاثیرات منفی بر عملکرد سینوس ها بگذارد. در نتیجه رد صورت عدم بهبود لازم است تا با تکنیک جراحی لوزه در زاهدان تحت نظر متخصص گوش و حلق و بینی آن را درمان کرد.
افراد در صورت ابتلا به عفونت های لوزه چه علائمی دارند ؟
توجه داشته باشید که در صورت ابتلا به هر یک از علائم زیر شما نیز به بیماری عفونت لوزه مبتلا شده اید ، در نتیجه در صورت تشدید و عدم بهبودی آن ها لازم است تا جهت انجام پروسه به جراح خوب برای عمل لوزه در زاهدان مراجعه کنید.
- بد بویی دهان
- کاهش میزان اشتها
- تغییر به مرور صدا
- تورم و التهاب هر دو لوزه
- تب بالای 40 درجه بیمار
- تکلم با صدایی از داخل بینی
- خر و پف کردن به هنگام خواب
- تغییر رنگ و قرمز شدن لوزه ها
- احساس خستگی در طولانی مدت
- احساس لرزش همراه با سر درد های شدید
- احیای درد در گوش میانی به علت تورم لوزه ها
قبل از آغاز فرایند عمل لوزه سوم لازم است چه اقداماتی انجام شود ؟
اگر هر یک از علائمی را که در این مقاله نام برده ایم در شما نیز وجود دارد ، تنها لازم است برای اطمینان بیشتر از ابتلا به عفونت های لوزه به جراح و متخصص گوش و حلق و بینی خوب در زاهدان مراجعه کنید. در صورت مراجعه و انجام برخی اقدامات از جانب پزشک ، توصیه می شود برای کسب اطمینان بیشتر آزمایش خون نیز انجام شود. بعد از مشخص شدن ابتلای شما به عفونت های لوزه ، به منظور آغاز جراحی لوزه در زاهدان توصیه می شود تا مصرف برخی دارو ها همانند آسپرین ، ایبوپروفن را کنار بگذارید ، زیرا این دسته از دارو ها خطر خونریزی در طول جراحی را افزایش خواهند داد. همچنین توصیه می شود بیماران از مصرف موارد غذایی قبل از عمل نیز بپرهیزند.
پروسه عمل لوزه سوم
لوزه ها همانند دو غده کوچک در پشت نای قرار گرفته اند ، که همانند گلبول های سفید عمل می کنند. اما ممکن است در برخی مواقع این دسته از عملکرد های مفید این عضو جای خود را به محلی برای ابتلا به عفونت ها نیز تغییر دهند. در نتیجه با ابتلای افراد به مشکلات متعدد ، جراح توصیه می کند تا این دسته از بیماران تحت جراحی نیز قرار گیرد. در فرایند جراحی لوزه در زاهدان ، بافت لنفاوی و دو غده پشت نای به صورت کامل برداشته می شود. تمامی پروسه جراحی با بیهوشی عمومی انجام شده که با استفاده از ابزاری به خصوص دهان بیمار باز نگه داشته می شود.
نکته : بهتر است بدانید که ریسک خونریزی در این مواقع بسیار بالا می باشد ، به همین منظور جراح ماهر با اعمال گرما در محل برش سعی می کند ، تا از خونریزی تا حد ممکن جلوگیری کند.
اقداماتی که لازم است بعد از جراحی لوزه انجام دهید
به طور کلی تمامی فرایند های جراحی نیازمند رعایت اقدامات بعد نیز می باشند ، که عمل لوزه سوم نیز از جمله آن ها بود و رعایت درست آن ها می تواند روند بهبودی در شما بیماران را سرعت بخشد. از جمله این اقدامات می توان به موارد زیر نیز اشاره کرد .
- سعی کنید در هفت روز ابتدایی بعد از عمل لوزه ، از صحبت کردن بسیار زیاد خودداری کنید.
- به خوبی استراحت کنید و حدود دو هفته بعد از جراحی لوزه در زاهدان از انجام فعالیت های پر تنش خودداری کنید.
- به منظور کاهش درد حاصل از جراحی و برداشته لوزه ها می توانید از دارو های مسکن که از جانب جراح لوزه خوب در در زاهدان توصیه شده است استفاده کنید.
- مصرف مقدار کافی از مایعات در این دوره نقاهت بسیار توصیه می شود ، بنابراین سعی کنید همواره بدن خود را هیدراته نگه دارید.
- از مصرف مواد غذایی نیاز به جویدن خودداری کنید و حدود دو هفته الی یک ماه از مواد غذایی نرم و بدون نیاز به جویدن استفاده کنید.
- استفاده از خوراکی هایی همچون انواع بستنی ها و پودینگ ها یک گزینه عالی جهت تسریع روند بهبودی شما می باشد از ان ها استفاده کنید.
- بهتر است بعد از خوردن هر وعده غذایی دهان خود را با استفاده از سرم های مخصوص و تجویز شده از جانب دکتر محسن رشیدی ، دکتر گوش و حلق و بینی خوب در زاهدان ، به خوبی بشویید.
چه زمانی عمل لوزه سوم ضروری است ؟
گاهی اوقات برخی بیماران با لوزه هایی بزرگ و متورم رو به رو می شوند ، که سبب می شود تا راه تنفسی در آن ها بسته شود ، در نتیجه در این مواقع انجام جراحی لوزه در زاهدان الزامی خواهد بود. در پی بروز این علائم افراد با انسداد و خر و پف ، مشکلات تنفسی و موارد دیگر نیز رو به رو خواهند شد.
تغذیه مناسب بعد از عمل لوزه سوم چگونه است ؟
با برداشت لوزه ها ، افراد برای مدتی درد و سوزش را در این ناحیه احساس خواهند کرد ، با توجه به محل قرار گیری این عضو به هنگام بلع و نوشیدن دچار مشکل نیز خواهید شد. در نتیجه یکی از مهم ترین مسائل بعد از جراحی لوزه ها تغذیه بعد از عمل می باشد . برای آن که بتوانید در دوره نقاهت غذای مفید مصرف کنید ، بهتر است از مواد غذایی خنک همچون بستنی ، اسموتی و پودینگ های روان استفاده کنید ، مصرف سوپ های رقیق و روان نیز می تواند گزینه خوبی برای شما بیماران باشد. توجه داشته باشید که مصرف مواد غذایی خشک و سفت و نیاز به جویدن می تواند سبب خونریزی شود ، به همین منظور تا بهبودی کامل از مصرف آن ها خودداری کنید.
حرف زدن بعد از جراحی لوزه
لازم است افرادی که عمل لوزه انجام می دهند ، برای مدتی در طی دوران نقاهت خود از صحبت کردن زیاد خودداری کرده و همچنین از بلند صحبت کردن اجتناب نمایند ؛ چرا که صحبت کردن می تواند به بافت های در حال ترمیم فشار وارد نماید.
بهترین سن برای عمل لوزه کودکان
به صورت کلی انجام عمل لوزه بعد از 3 ماهگی قابل انجام می باشد ؛ اما جراحی لوزه های حلقی باید از 3 سالگی به بعد انجام شود. در شرایطی که کودک به دلیل داشتن لوزه های بزرگ دچار مشکلاتی نظیر گیر کردن غذا ، تنفس با دهان باز ، عفونت مکرر لوزه ، خروپف های شبانه و غیره شود ، انجام این جراحی توصیه می شود. انجام این عمل در سنین پایین تر بهتر و آسان تر است ؛ به همین دلیل توصیه می شود در صورتی که کودک شما به هریک از مشکلات فوق دچار است ، برای درمان به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کرده ، تا در صورت تشخیص و صلاحدید دکتر گوش و حلق و بینی خوب برای عمل لوزه در زاهدان ، انجام شود.
آیا محدودیت سنی خاصی برای انجام جراحی لوزه وجود دارد ؟
معمولا این جراحی در کودکی توصیه می شود. در کودکان زیر 3 سال نیز مگر در موارد خاص ، عمل لوزه صورت نمی گیرد. هر چه سن متقاضی این جراحی پایین تر باشد ، انجام عمل از نظر تکنیکی راحت تر خواهد بود. در بزرگسالی به دلیل عفونت های مکرر ، چسبندگی بیشتر بوده که این موضوع خطر خونریزی را افزایش می دهد.
آیا احتمال عود مجدد لوزه سوم وجود دارد ؟
در افرادی که به سینوزیت مزمن دچار هستند و یا حساسیت های طولانی مدت دارند ، احتمال عود مجدد لوزه سوم وجود دارد. البته ذکر این نکته لازم است درصد بیمارانی که لوزه سوم آن ها عود می کند ، بسیار کم است. به همین دلیل توصیه می شود بعد از انجام جراحی نیز تحت نظر متخصص گوش و حلق و بینی باشید.